Ontdek de streek

BEAUVOORDE

Beauvoorde werd het kind uit een huwelijk van de dorpen Vinkem en Wulveringem.Een pittoresk en authentiek dorp, gekend om zijn paté, zijn pannenkoeken en zijn kasteel!

Dit imposante 19de-eeuwse optrekje gaf deze bijzondere plek zijn naam en ligt vandaag nog steeds in het rustige groen te pronken.

GA VERDER

VEURNE

Veurne mag dan bescheiden van omvang zijn, zijn rol in de Eerste Wereldoorlog was dat allerminst.
Tijdens die Groote Oorlog was Veurne zelfs behoorlijk lang de hoofdstad van België. Bovendien is de Grote Markt met zijn resem historische gebouwen één van 's lands mooiste pleinen en vind je vlakbij De Moeren.
Een uniek landschap, 4 meter onder de zeespiegel. Die zee is hier trouwens nooit veraf, kwestie van twee trekpleisters vlotjes te combineren.

Breng hier zeker een bezoekje aan het bezoekerscentrum Vaderland. Beauvoorde, op een boogscheut, lonkt met een kasteel, poëzie en...pannenkoeken.

GA VERDER

DAGJE NAAR ZEE

Tegen de Westhoek leunt de Westkust aan. En zo beschikt de Westhoek over zijn eigen strand. Elke kustgemeente mag dan wel uniek zijn. Ze delen dat charmante Westhoekgevoel.

Op 10 km, met zijn badplaatsen
(De Panne - Koksijde - Oostduinkerke),
zijn uitgestrekte natuurgebieden en zijn brede zandstranden.

GA VERDER

FRANS-VLAANDEREN

De grens tussen Vlaanderen en Frankrijk is in de Westhoek net iets vager dan in andere contreien. Het lijkt wel alsof Frans-Vlaanderen en de Westhoek voorgoed met elkaar verstrengeld willen blijven. Frans en Vlaams wordt er vlot gewisseld en iedereen hopt van de ene naar de andere kant. 

Authenticiteit is in deze warme Noord-Franse regio een sleutelbegrip. Je ziet het aan de vele musea over erfgoed in de pittoreske dorpen en de mooi gerestaureerde boerderijen midden de uitgestrekte akkers.
Hoog tijd om zelf op ontdekking te trekken en Frans-Vlaanderen te verkennen!

GA VERDER